De Vipergekko (Hemidactylus imbricatus) valt onder de reptielen (klasse), hagedissen (onderorde) en (infraorde) gekko-achtigen (Gekkota).

De Vipergekko is een woestijn soort hagedis. Deze gekko-achtige heeft een dikkere staart en wordt Raapstaartgekko genoemd. De staart heeft als functie vetopslag. Deze gekko heeft een bruine kleur en een boller soort. Het zijn kleine dieren die flexibel en snel bewegen. De Vipergekko is klein en wordt tot 8 centimeter lang.

Leefgebied

De Vipergekko komt in het wild voor in Pakistan. In een temperatuur tussen de 20 en 32 graden celsius kunnen deze dieren het beste gedijen.

In het wild kan de Vipergekko in een kleiner terrarium van ongeveer 50 x 30 centimeter leven. Zo’n terrarium is geschikt voor meerdere gekko’s.

Voedsel Vipergekko

De Vipergekko eet kleine insecten zoals krekels. In gevangenschap moet er extra vitamine en mineralen supplement aan de voeding toegevoegd worden.

Voortplanting

Voortplanting bij reptielen gebeurt door middel van het leggen van eieren. De Vipergekko kan zich makkelijk voortplanten.