De Zoutwaterkrokodil (Crocodylus porosus) ook wel Zeekrokodil of kamkrokodil genoemd is de grootste soort onder de krokodilachtigen. Zelf onder de volledige klasse reptielen waar de Zoutwaterkrokodil onder valt is er geen groter soort opgenomen.

Zoutwaterkrokodil

Het sterkste reptiel is de Zoutwaterkrokodil. De Zoutwaterkrokodil is niet de grootste reptiel, omdat er langere slangen bestaan.

Leefgebied

De Zoutwaterkrokodil leeft niet alleen in zout water zoals de naam doet vermoeden. De Zoutwaterkrokodil leeft ook in zoetwater of moerassen van de draslandgebieden in Australië.

Kenmerken Zoutwaterkrokodil

De Zoutwaterkrokodil is enorm groot. Het dier is gecamoufleerd om de prooien te kunnen grijpen met zijn enorme krachten.

Wat is de grootste krokodil?

De grootste krokodil is de Zoutwaterkrokodil met een lengte van meer dan 6 meter en een gewicht tot wel 1.000 kilo.

Tanden

De Zoutwaterkrokodil heeft een bek met ruim 60 tanden die meer dan 9 centimeter lang kunnen worden. De kaken van deze krokodillen zijn enorm krachtig en zelfs de leeuwen of tijgers kunnen zich er niet aan meten. Het meten van de kaakkracht gebeurt met meetapparatuur aan een stok. Een Zoutwaterkrokodil heeft een kracht van 260 kilo per vierkante centimeter.